KezdőlapKépgalériaVideogalériaKrómvég választóAkciók/ÚjdonságokKomplex TuningPartnereinkKapcsolat
Kipufogó
Gumi-felni szerelés
Egyéb szolgáltatások
Légszűrők
Utoljára frissült
Játék
Címkefelhő
KATALIZÁTOR KIVÁGÁS ELLENI VÉDELEM LOPÁSkipufogó kipufogóvég kipufogódob kipufogócjavítás sportkipufogó kipufogórendszer kipufogószerelés katalizator leömlő
Partnerek

Dinamit

heppydrivers

   
                   
KATALIZÁTOR KIVÁGÁS ELLENI VÉDELEM


Lopják a katalizátorokat, mert a bennük levő platina sokat ér.

 Sajnos feléledt egy néhány évvel ezelőtt egy üzlet, a katalizátorlopás. A rosszarcúak befekszenek az autók alá, levágják a kipufogó katalizátoros részét és usgyi... A tulaj indítja a kocsit, dübörgő hang figyelmezteti: valami nem stimmel .Az így eltulajdonított katalizátor vagy esetlegesen teljes kipufogó rendszer pótlása sújos százezrekbe is kerülhet!

 VAN KIVÁGÁS ELLENI VÉDELEM MELYET CÉGÜNKGNÉL AUTÓNKÉNT 15.000-FT-TÓL ELVÉGZÜNK.

Ennek az eljárásnak a keretében a kipufogó csőrendszer hosszában egy kiegészítő alkatrész felszerelésével megakadályozzuk, hogy láncos csővágó át tudja vágni a kipufogócsövet, így maximum leszerelni lehet az egész kipufogó rendszer ami jelentősen megnehezíti vagy lehetetlenné teszi a katalizátor tolvajok dolgát.

 

 

 

Forrás: http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:Q-fnnEyWXtIJ:fmh.hu/cimlapon/20111213_katalizatorlopas+&cd=5&hl=hu&ct=clnk&gl=hu&client=firefox-a

„Ezért lopják a katalizátorokat! A bennük levő platina százezreket ér

Székesfehérvár - Újjáéledt egy néhány évvel ezelőtti üzlet, a katalizátorlopás. A rosszarcúak befekszenek az autók alá, levágják a kipufogó katalizátoros részét és usgyi... A tulaj indítja a kocsit, dübörgő hang figyelmezteti: valami nem stimmel. De vajon mi ebben a biznisz? Miért lopnak katalizátort?

Kedden fehérvári lakatos ismerősöm hívott: a múlt héten ketten, most hétfőn újra ketten jártak nála, mert valakik levágták autójuk katalizátorát.  Egyikük feljelentést is tett, ezért meg is kérdeztük a megyei főkapitányság sajtóreferensét, találkoztak-e ilyen üggyel mostanában.

- A fehérvári kapitányság területéről öt ilyen eset miatt tettek feljelentést a múlt héten - tájékoztatott Németh-Kész Mónika rendőr százados, megyei szóvivő, aki azt is elmondta, hogy a szomszégos megyékben is több hasonló esetről tudnak.

 

katalizátor kivágás

Egyre több katalizátort lopnak Fejérben is...

A témával kapcsolatban az interneten megdöbbentő dolgokat olvastunk: Az ok az, hogy a jelenlegi pénzügyi válság felfelé nyomja a nemesfémek árát. A katalizátorokban található platina unciája  azaz 28 grammja  ma 1100-1150 eurót ér a világpiacon. Egy-egy katalizátorban 1-4 gramm platina található, így a tolvajok pár perc alatt néhány száz eurót érő fémhez juthatnak. Az okozott kár azonban ennek a tízszeresesét is elérheti - írja az egyik hírportál.  A BBC szerint a katalizátorokat Kelet-Európában és Kínában szerelik szét. Warwickshire grófságban több autókereskedőt is kár ért az idén, de magánházak előtt álló kocsikat is kifosztottak. Legnépszerűbbek a terepjárók, mert ezeknek nagyobb a katalizátoruk, és mivel magasabbak, könnyebb befeküdni alájuk. A katalizátorlopás  rendkívül egyszerű, csak egy csővágó vagy elektromos fűrész kell hozzá.

A bűnözőket az motiválja, hogy az elmúlt két  évben jelentően megugrott a platina világpiaci ára. Dél-Afrikában, a platina egyik legfontosabb lelőhelyén gyakoriak az áramszünetek, emiatt a bányák csökkentett üzemmódban dolgoznak. Csakhogy közben a világon egyre nagyobb a kereslet az új autókra  és így a katalizátorokban található platinára is.  A nemzetközi pénzügyi válság nyomán pedig még jobban felértékelődtek a nemesfémek. A katalizátortolvajok az USA-ban is egyre aktívabbak  itt a nagyobb parkolókban portyáznak elektromos fűrészekkel felszerelkezve. Tennessee államban a rendőrség külön lopott fém után nyomozó csoportot hozott létre, és figyelmezteti a helyi kereskedőket, hogy ne vegyenek át lopott árut.

Csillognak, villognak a gyűrűk - ezek biztosan nem a katalizátór részeiből készültek...

A nemzetközi kitekintés után térjünk haza: Magyarországon erre az illegális iparágra bűnözői csoportok specializálódtak, feltehetően évek óta folyik a katalizátorokkal kapcsolatos felvásárlás - írta a Zsaru magazin idén júniusban. A szerző szerint  közvetítők bonyolítják az üzleteket, akik minden bizonnyal komoly hasznot zsebelnek be az ügyletekből.

Nagy Ilona fehérvári ékszerész elmondta, hogy itt a megyében nem lehet eladni a platinát, a fővárosban viszont számos helyet talál az ember.

A 2102009. (IX. 29.) számú kormányrendeletből hiányzik az a passzus, ami engedélykötelessé tenné a felvásárlást, sőt, magánemberként akár nagyobb mennyiséget is értékesíthet, vásárolhat az ember. Nagy üzlet ez,  a platina az aranynál is jobban őrzi az értékét - mondta az ékszerész.

Most már csak egy kérdés maradt megválaszolatlanul: Hogyan lehet a katalizátorból kinyerni a drága nemesfémet? Erre a választ csak akkor tudjuk meg, ha horogra akadnak a tolvajok.”

 

 

 

 

 

 

 

Webshop
Felhasználónév:
Jelszó:

Kosár
Webshop
Elérhetőségek
Elérhetőségek

 


A csevegõ program segítségével rögtön tudunk kipufogóval kapcsolatos kérdésekre válaszolni. Csak végy fel partnerednek és már kérdezhetsz is.

azonosítónk:
kipufogo(kukac)dinamit-dob.hu

Amennyiben nincs MSN programod, innen ingyenesen letöltheted.


Skype Me�
Válthatsz velünk szöveges üzenetett vagy Hívhatsz minket skypon is, van skype telefonunk! Érdeklõdésedet szívesen fogadjuk!

nevünk:
dinamit.kipufogo

Amennyiben nincs skype-od, innen ingyenesen letöltheted.


Hírlevél
Név:

Email:

Keresés
Kulcsszó:
Szavazás
Online felhasználók
6
© 2010-2024 Dinamit Dob